Business Map

A céges térkép

Használt laptop vásárlási tanácsok a Jebetotól!

Milyen használt laptopot érdemes választani? Hol vásároljon? Használt laptop vásárlás tanácsok a Jebetotól!

A megfelelő használt laptop kiválasztása sokkal nehezebb feladat, mint azt sokan gondolnák. Az interneten megszámlálhatatlan mennyiségű használt notebook hirdetéssel találkozhatunk, könnyedén vásárolhatunk magánszemélytől és szaküzletből egyaránt. Ebből kifolyólag rendkívül nehéz megtalálni a számunkra ideális modelleket és elkerülni az átveréseket. A Jebeto a következő használt laptop vásárlási tanácsokkal kapcsolatos kérdésekkel igyekszik segíteni ügyfeleit:

Milyen célra szeretne használt notebook-ot vásárolni?

Nem szeretne rá sokat költeni? Megelégszik az egyszerűbb és olcsóbb hardverrel? Átmenetileg, rövidtávú felhasználásra szeretne egy megbízható készüléket? A fenti kérdések közül bármelyik is illik Önre, a Jebeto használt laptop vásárlási tanácsai biztosan hasznosak lesznek.

A technológia rohamos fejlődésének korában élünk, aminek következtében az emberek nagyjából 2-3 évente cserélik készülékeiket. A használt laptop piac ebből kifolyólag már egy jó ideje virágzik. Könnyedén találkozhatunk új gamer vagy üzleti laptopokkal, amik pár éve még drágák voltak, azonban ma már sokkal barátibb áron beszerezhetők másodkézből. Mindezek tudatában érdemes tehát először is eldöntenünk azt, hogy mire szeretnénk majd használni leendő laptopunkat. Egy csúcskategóriás használt notebook-on dolgozni, játszani, böngészni és szinte bármit lehet. Ezzel szemben egy középkategóriás készüléken már kevesebb lehetőség kínálkozik. Pontosan ezért fontos végig gondolni, hogy milyen alkalmazásokat szeretnénk majd futtatni rajta, milyen specifikációk bizonyulnak majd elegendőnek számunkra. A programok gépigényének tanulmányozása hasznos kiinduló pont lehet a használt laptop vásárlás során.

Hol vásároljon használt laptopot?

A cég szakemberei a szaküzleteket javasolják használt laptop vásárláshoz. Ilyen a Jebeto is, ahol minden beérkező laptop alapos vizsgálaton esik át az újraértékesítés előtt. Ennek köszönhetően minden általuk forgalmazott készülék 100%-os állapotban kerül az ügyfelekhez. Mindemellett a Jebeto teljes körű garanciát is vállal termékeire.

A szaküzletek megbízhatóságáról számos módon meggyőződhet. Érdemes az interneten megtekinteni a visszajelzéseket a szolgáltatásaikról, illetve a weboldalukat is ajánlatos meglátogatni. Ha pozitívak a róluk alkotott vélemények, valamint a webshopjuk is igényesen kialakított, naprakészen tartott, akkor nem érheti nagy meglepetés.

Hogyan ellenőrizze a használt laptop állapotát?

Érdemes helyszínen kipróbálni a készüléket. Először is vegye kézbe és vizsgálja meg, hogy vannak-e a külsején sérülések. Az apró karcok és kopások a mindennapos használat velejárói, így nem jelentenek problémát. Ezzel szemben a nagyobb repedések és törések már a működésére is kihathatnak a készüléknek. A HDD-k könnyedén meghibásodnak egy nagyobb ütéstől!

Ha a töltőcsatlakozó meg van rongálva, az USB csatlakozó pedig rozsdás, akkor az alaplap nem biztos, hogy megfelelően fog működni.

Kapcsolja be a használt laptopot és próbálja ki. Húzza ki a töltőt és nézze meg, hogy anélkül működik-e. Érdemes 10-15 percig is terhelni a laptopot, ezáltal a melegedéses problémákra is fény derülhet. Mindezek után javasolt a képernyőt is tesztelni. Használjon fekete és fehér háttereket, keressen pixelhibákat! Egy-egy kisebb kiégett képkocka még nem jelent komolyabb problémát, de több egy helyen már jelezhet meghibásodást.

Bármilyen egyéb használt laptop vásárlási tanácsra is legyen szüksége, bátran keresse a Jebeto szakembereit.

Megbízható használt laptopért pedig látogasson el a jebeto.hu-ra!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2022 Business Map